Uživatel:Zitkojos

Z HPM wiki
(Rozdíly mezi verzemi)
Přejít na: navigace, hledání
Řádka 1: Řádka 1:
 
<B>SVICKOVA</B>
 
<B>SVICKOVA</B>
 
 
  
 
Veškerou zeleninu očistíme nebo oloupeme. Nakrájíme ji nadrobno.
 
Veškerou zeleninu očistíme nebo oloupeme. Nakrájíme ji nadrobno.
Řádka 15: Řádka 13:
  
 
Výbornou svíčkovou podáváme jak jinak než s knedlíkem, brusinkama a smetanou;-)
 
Výbornou svíčkovou podáváme jak jinak než s knedlíkem, brusinkama a smetanou;-)
 +
 +
 +
<B>Dobrou chut</B>

Verze z 13. 10. 2011, 07:19

SVICKOVA

Veškerou zeleninu očistíme nebo oloupeme. Nakrájíme ji nadrobno.

V hrnci osmažíme na oleji nebo másle nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, půlku celeru a petržel. Hned na zeleninu dáme lžíci cukru a posypeme tymiánem a osolíme. Ještě než začne zelenina hnědnout, přidáme 2 - 3 bobkové listy a 4 - 5 kuliček nového koření. Zamícháme a na tuto směs dáme plátky masa (hovězí, vepřové nebo klidně i kuřecí). Trochu podlijeme a svíčkovou dusíme doměkka. Podle toho, kolik chceme omáčky, přilijeme vodu a povaříme. Po chvíli vypneme a svíčkovou necháme vychladnout.

Poté vyndáme maso, bobkový list a nové koření a svíčkovou rozmixujeme. Svíčkovou dáme znovu vařit, přidáme sladkou smetanu, citron, hotovou jíšku a samozřejmě podle sebe svíčkovou dochutíme. Nakonec vložíme prohřát maso.

Výbornou svíčkovou podáváme jak jinak než s knedlíkem, brusinkama a smetanou;-)


Dobrou chut

Osobní nástroje
Jmenné prostory
Varianty
Akce
Navigace
Nástroje